Categorie:
Agrarische geschiedenis
Antiek
Archeologie
Auto's
Baggeren / Waterwerken etc
Binnenvaart
Biologie
Boekenweekgeschenken
Bouwkunde
Brommers, rijwielen
Circus
Culinaria
Curiosa
Dans, ballet
Detectives, spanning
Diversen
Drente
Duitse literatuur
Engelse literatuur
Fantasy
Fauna
Flevoland
Flora
Folklore
Foto
Foute uitgevers
Franse literatuur
Friesland
Gedenkboeken
Geestesleven
Gelderland
Geschiedenis
Glas, keramiek
Grafologie
Groningen
Havens / Kanalen / Rivieren
Hobby
Humor
Indianen
Judaica
Kartografie
Kerken
Kinderboeken
Kinderboekenweek
Klokken & horloges
Koloniale geschiedenis
Kookboeken
Kunst
Kunstnijverheid
Kustvaart / coasters
Liederen
Limburg
Literatuur
Literatuur buitenland
Luidklokken
Maatschappij
Marine
Maritieme geschiedenis
Medisch
Mineralogie
Mode
Modelbouw
Molens
Motoren
Muziek
Nederland
Nederlandse literatuur
Noord-Brabant
Noord-Holland
Onderzeeboten
Ontdekkingsreizen / Reisverhalen
Oorlog
Oudheid
Overijssel
Passagiersvaart
Plaatjesalbums
Poëzie
Pop-up, doorkijk, beweeg etc
Redden / Bergen / Slepen
Reizen
Religie
Rijtuigen
Sagen
Schaken, dammen, denksport
Scheepsrampen
Scheepstechniek
Scheepswerven / rederijen etc
Scheepvaart / Maritiem
Scheepvaart diversen
Schoolboekjes
Schoolplaten
Science fiction
Shanties / liederen etc
Sleepvaart
Sport
Strips
taalkunde
Techniek
Theater
Topografie Buitenland
Trams
Treinen
Typografie
Ufologie
Utrecht
Veerboten
Visserij
Vliegtuigen
Volkenkunde
Vuurtorens / Lichtschepen
Wadden
Walvisvaart / walvissen
Watersport
Wereldbibliotheekpremies
Wis- en natuurkunde, chemie
Woordenboeken
Wrakken
Zee (onderzoek) etc
Zeeland
Zeeoorlogen
Zeeschilders
Zeeverhalen / romans
Zeilvaart
Zuid-Holland
Zuiderzee
zoeken
Uitgebreid zoeken...
Scheepvaart / Maritiem
[38 titels in deze categorie]

 

Bakker, Wij en het water. Deel 2, Goud uit zee (35944)
Piet Bakker - Wij en het water. Deel 2: Goud uit de zee. Inhoud o.m. De Haringvisserij - Van haringbuis tot mailboot - Wilde vaart - De Groenlandvaart - Kustvaart en sleepvaart - Reddingen - Koopvaardij en Oorlog. Meppel zj. 92p. foto's. Softcover. Goede staat.
taal: Nederlands
€ 11,00
Ball D, Nacht über dem Yangtse, (35896)
David Ball - Nacht über dem Yangtse. Allison Turk hat ein kleines Mädchen aus China adoptiert und verspürt zum ersten Mal im Leben Mutterglück. Doch die chinesischen Behörden haben andere Pläne: Das Kind muss zurückgegeben werden, die Adoption ist nichtig. Da tut Allison das Verrückteste, was sie jemals tat. Sie flieht quer durch Südchina, den großen Fuss Yangtse hinauf. Mit einem Baby auf dem Arm, das niemals schreien darf... Augsburg 2005, 542p., Hardcover d.j. Neu.
taal: Deutsch
€ 19,95
Beylen, Zeeuwse vissersschepen van de Ooster- en Westerschelde, (35945)
J. van Beylen - Zeeuwse vissersschepen van de Ooster- en Westerschelde. Een overzicht en beschrijving per type vaartuig. Amsterdam 1961 1e., 70p. 38p. met kaart, 36 foto's, tek. en plannen. Hardcover d.j. Mooie staat.
taal: Nederlands
€ 19,00
Beylen , De Botter , (35947)
J. Van Beylen - De Botter. Geschiedenis en bouwbeschrijving van een Nederlands vissersschip. Het eerste deel geeft een historisch overzicht van de Zuiderzeevisserij en de ontwikkeling van de botter. Het tweede deel is een bouwbeschrijving van het model van een Volendammer "kwak". Tot in de kleinste details worden in bouwtekeningen, tekst en oude foto's weergegeven, hoe een botter werd gebouwd en tevens, waarom men hem zo bouwde. In andere bekende werken, zoals "Ronde en platbodemjachten" van Mr.Dr. T. Huitema, of in "Van gaand een staand want" van Peter Dorleijn, kan men wel ongeveer achterhalen hoe zo'n schip ongeveer in elkaar zit, maar "De Botter" laat bovendien exact zien, hoe men hem in elkaar zet. Het boek, waarvoor de auteur - oud-conservator van het Nationaal Scheepsvaartmuseum te Antwerpen - in 1948 in Nederland begon met het verzamelen van gegevens, wint nog belangrijk aan waarde door de trefwoordenregisters en de overvloed aan verwijzingen naar andere bronnen. Zo is het uitgegroeid tot een waardevol boek voor scheepshistorici, voor de liefhebbers van de Zuiderzeevisserij en van klassieke jachten, en tenslotte niet in de laatste plaats voor de bouwers van historisch verantwoorde scheepsmodellen. (NBD|Biblion recensie, Jaap A.M. Kramer). Weesp 1985, 223p., vele foto's en tekeningen. Hardcover d.j. Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 65,00
Beylen J van, Schepen van de Nederlanden., (35419)
J. van Beylen - Schepen van de Nederlanden. Van de late middeleeuwen tot het einde van de 17de eeuw – Het zeeschip tot omstreeks 1600 – De scheepsbouw – Oorlogsschepen – Koopvaardijschepen (VOC-WIC) – Vissersschepen – Binneschepen – Jachten – Scheepsversiering – De schepeling. Amsterdam 1970. (VII) 315p., LIII platen. Hardcover d.j.
taal: Nederlands
€ 49,95
Brug Dr. A P vd cs, Het water op, Handboek voor zeeverkenners (24054)
Dr. A P vd Brug cs - Het water op. Handboek voor zeeverkenners. Inhoud: Zeeverkennen - De zeevaart - Zeemacht - De Kon. Marine - De Visserij op de Noordzee - Loodswezen - Reddingwezen - De Noordzee - Roeien - Vlotten - Zeilen - Zeilmaken - Tuigage - Plaatsbepaling op zee - Schiemanswerk - Seinen - De Ned. vlag - Betonning etc. Scheepstypen etc. Uitgave Nat. Padvindersraad zj. (1958), 408p., vele foto's, alg.plannen en tek., Softcover.
taal: Nederlands
€ 17,50
Cade, De jacht op de Tamerande , (36066)
Steven Cade - De jacht op de Tamerande. De verwoede pogingen van kapitein Lincoln P. Slade en zijn mannen om met hun vrachtschuit 'Tinkerbelle' het Duitse vernietigingsschip 'Tamerande' te vernietigen. Bussum 1981. 238p., Hardcover d.j. Mooie staat.
taal: Nederlands
€ 7,00
Craig Thomas, Doodsvijanden, (35573)
Craig Thomas - Doodsvijanden De Golfoorlog is afgelopen en glasnost en perestrojka zijn de toverwoorden binnen de wereldpolitiek. Sir Kenneth Aubrey, meesterspion bij de Britse inlichtingendienst, denkt er serieus over zich terug te trekken uit de actieve internationale spionage. Niemand vermoedt dat een oeroude, zeer listige vijand zijn streken nog niet heeft verleerd..... Amsterdam 1994, 395p. Hardcover d.j.
€ 5,00
Daalder R, Tekenen op zee, Reizende kunstenaars en creatieve zeelieden (35788)
Remmelt Daalder - Tekenen op zee. Reizende kunstenaars en creatieve zeelieden. Hoe zag de wereld aan de andere kant van de oceanen er uit? Eeuwenlang waren tekeningen die zeelieden en reizigers onderweg maakten de enige visuele informatiebron die de thuisblijver had. In eerste instantie had dat tekenwerk een praktisch doel: het vastleggen van kustprofielen en vreemde havens. Zulke 'landverkenningen' vormden, in combinatie met zeekaart en kompas, onmisbaar gereedschap voor de zeeman. De journalen en schetsboeken die zijn bewaard bevatten echter ook andere afbeeldingen: een zeegevecht, een schipbreuk, of iets bijzonders dat de reiziger trof in een exotisch land. En soms heeft iemand op zee het alledaagse leven op zijn eigen schip vastgelegd. Die tekenaars en schilders hadden allerlei functies aan boord. Er waren passagiers bij, veel zeeofficieren, meestal van de marine, maar ook creatieve chirurgijns, ziekentroosters en klerken. Ten slotte waren er beroepskunstenaars die de wereld verkenden, zoals Louis Apol, die in 1880 de zeeën rond Nova Zembla bevoer. Tekenen op zee biedt een overzicht van tekeningen en schilderijen die zijn ontstaan tijdens een zeereis, gemaakt door amateurs en professionals, vanaf de zeventiende eeuw tot in onze tijd. Voor het grootste deel behoren die werken tot de verzameling van het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. Zutphen 1999, 128p., rijk geïll. in kl. en z/w. Reg. op persoonsnamen en schepen. Softcover.
taal: Nederlands
€ 14,95
Dessens, Scheepsrestauratie , (35946)
Henk Dessens, John Springer, Bart Vermeer - Scheepsrestauratie. Met alle restauratietekeningen van de Hasselteraak "Annigje". In Nederland werden al meer dan 500 voormalige zeilende bedrijfsvaartuigen door een toegewijde eigenaar gerestaureerd. Daarmee is een kostbaar cultuurgoed van de sloopregeling en de schrootoven gered. De restaurateurs, vrijwel allen amateurs, moeten eindeloos zoeken naar gegevens over de oorspronkelijke constructie, tuigage, uitrusting en inrichting van hun schip. Van de Zuiderzee-vissersvaartuigen is dank zij auteurs als Peter Dorleyn en J. van Beylen veel vastgelegd. Maar van de voormalige zeilende binnenvaart is weinig bekend - en die karige kennis is over het hele land gespreid. Drie medewerkers van het Maritiem Museum Prins Hendrik hebben de restauratie van een Hasselteraak aangegrepen om zoveel mogelijk technische gegevens en hun zorgvuldige onderzoek daarnaar, in boekvorm vast te leggen. De vele puzzels die zich voordoen zijn duidelijk omschreven en met 150 zwart-witte foto's en tekeningen toegelicht. Daardoor is het boek een belangrijk museaal werkstuk geworden. (NBD|Biblion recensie, Ir. J.A.M. Kramer.). Houten 1988, vele foto's en tek., Softcover. Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 17,50
DIVERSE, Bremen – Ostasien., Eine Beziehung im Wandel. (32494)
100 Jahre Ostasiatischer Verein Bremen 1901 gründeten bremische Kaufleute den 'OVB'* Bremen. 320p. 219 afb. waarvan 98 in kleur. Ln.omsl. Neu. VERKOCHT 36.50
taal: Deutsch
€ 0,00
Eekhout Jan H, De historie van Kathelijne Claes, van Sluys in Vlaanderen (26863)
Utr. 1944. 192p. Ill.
illustraties: C. Hagemeijer omslag: Hln uitgever: Nenasu
€ 13,00
Exquemelin A O, De Americaensche Zee-Roovers, (33841)
A.O. Exquemelin - De Americaensche zee-roovers. Behelsende een pertinente en waerachtige Beschrijvingh van alle voornaemste Roveryen, en onmenschelijcke wreedheden, die de Engelsche en Fransche Roovers, tegen de Spanjaarden in America gepleeght hebben. Laren 1971, 254p., ill., kaarten op de platten. Hardcover d.j. Mooie staat.
taal: Nederlands
€ 14,95
FABER J A, De buitenlandse scheepvaart en handel van Harlingen, in de jaren 1654 en 1655. (27610)
J.A. Faber - De buitenlandse scheepvaart en handel van Harlingen, in de jaren 1654 en 1655. Inhoud: De bron - Aantal schepen, grootte der schepen, scheepstypen - Bestemmings- en herkomsthavens - De in- en uitgevoerde goederen - De herkomst der schippers - De scheepsnamen - Evaluatie van enkele uitkomsten - Summary. - Wageningen 1967. 230p. ( 4 andere artikelen) Softcover. Mooie staat.
taal: Nederlands
€ 17,50
GRAFFELMAN A (Oud gezagvoerder der S.M.N.), In Konvooi, Koopvaardijschepen gedurende de Tweede Wereldoorlo (34164)
A.J. Graffelman (Oud gezagvoerder der S.M.N.) - In Konvooi. Koopvaardijschepen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Inhoud: Twee reizen om de wereld met het m.s. Manoeran - Het uitbreken van de tweede wereldoorlog - De invasie van ons land - Konvooireizen met het s.s. Mariso - Van Ned. Oost-Indië naar Engeland - Enkele reizen tussen Engeland en Noord-Amerika - Met het m.s. Talisse in de Java-New York-Lijn - Invasie van Java - Wedloop met Rommel - Het m.s. Talisse brengt legervoorraden en ammunitie naar Brits-Indië - Een aanvaring in konvooi - Met verlof aan Amerika's Oostkust - Mijn eerste reis als gezagvoerder met het m.s. Madoera rondom de wereld - De Madoera ter kaapvaart - In Australië en Nieuw-Zeeland - De Madoera in brand in de Stille Oceaan - Een aanvaring tijdens mist in de Noord Atlantic - De Madoera in reparatie - Als passagier naar Engeland met het m.s. Tiba - Aankomst van 500 Nederlandse kinderen te Hull - Met een Jeep van Antwerpen nar Nijmegen - De bevrijding van ons vaderland - Een nieuwe rondreis met het m.s. Saparoea - Op de thuisreis. Asd. 1948. 395p. foto´s. tek. krtn. Hardcover.
taal: Nederlands
€ 22,00
Groot , Twee Enkhuizer ‘reuzen' uit de 16e eeuw: , Lucas Jansz. Waghenaer en Jan Huygen van Linschote (36018)
J. Groot - Twee Enkhuizer ‘reuzen' uit de 16e eeuw: Lucas Jansz. Waghenaer en Jan Huygen van Linschoten (Zeelieden en kaartenmakers). Artikel in West-Friesland Oud & Nieuw 1981, 248p. (138-142p.,) foto's etc., En andere artikelen. Softcover.
taal: Nederlands
€ 13,00
Groot J, Twee Enkhuizer ‘reuzen' uit de 16e eeuw ... , Jansz. Waghenaer en Jan Huygen van Linschoten (25057)
J. Groot - Twee Enkhuizer ‘reuzen' uit de 16e eeuw ... Lucas Jansz. Waghenaer en Jan Huygen van Linschoten (Zeelieden en kaartenmakers). Artikel in West-Friesland Oud en Nieuw. Bundel van het Historische Genootschap "Oud West-Friesland". 1981. 248p. (138-142p.) andere (niet) maritieme artikelen. Softcover.
taal: Nederlands
€ 14,95
Hartog J den, Herinneringen van een bramzijgertje, (24788)
Jan de Hartog - Herinneringen van een bramzijgertje. Jan de Hartog is als tienjarig jongetje van huis weggelopen. Hij voer vervolgens als ‘bramzijgertje’ (zeuntje) bij de Zuiderzeevisserij (daar gaat het boek over). Daarna werd hij lichtmatroos op het hospitaalkerkschip ‘De Hoop’ en halfmatroos bij de Stoomvaartmaatschappij ‘Oostzee’. Daarna behaalde hij het Mulo-B diploma en ging naar de Kweekschool voor de Zeevaart in Amsterdam. Na drie maanden werd hij van school gestuurd omdat hij aantekeningen had gemaakt die door de officieren als ‘voorbereiding voor chantage’ werden uitgelegd. Aan de hand van deze aantekeningen schreef hij in 1936 het boek ‘Ave Caesar’. Voer, na een periode van praktijk in de zeevaart en later de zeesleepvaart, gedurende een jaar als stoker bij de Amsterdamse Havenpolitie, waarbij hij het avondgymnasium bezocht. Tijdens zijn nachtwachten op het IJ begon hij met het schrijven van korte verhalen Asd. 1969. 162p. ill., Softcover.
illustraties: Mart Kempers taal: Nederlands
€ 6,00
HELSDINGEN Mr W H van cs, Daar werd wat groots verricht …, Nederlandsch-Indië in de XXste eeuw (34088)
Mr W H van Helsdingen cs - Daar werd wat groots verricht … Nederlandsch-Indië in de XXste eeuw. Amsterdam 1941 1e dr. VIII, 528p. vele foto´s w.o. diverse schepen der KPM – SMN etc. kaartjes, en een aantal prachtige platen in kleur. Hardcover.
taal: Nederlands
€ 49,95
Hormann J M , Willy Stöwer - Marinemaler der Kaiserzeit, (35981)
J.M. Hormann - Willy Stöwer - Marinemaler der Kaiserzeit. Seine Darstellung der untergehenden »Titanic« machte ihn weltberühmt: Willy Stöwer, legendärer Hofmaler der Marine des Wilhelminischen Kaiserreichs. Seine fotorealistischen Darstellungen von Segelschiffen, Yachten, Handelsdampfern und der kaiserlichen Kriegsflotte sind heute begehrte Sammelobjekte. Dieser Bild-Text-Band würdigt ausführlich Leben und Werk des unermüdlichen Malers und Illustrators. Mit historischem Fotomaterial und umfassendem Quellen- und Literaturverzeichnis. 159 S., zahlreiche meist farbige Abb., Hardcover d.j. Neu.
taal: Deutsch
€ 68,00
HORMANN J-M, Robert Schmidt-Hamburg, Vom Seemann zum Marinemaler (32258)
Bereits als Schiffsjunge hielt Robert Schmidt-Hamburg das Leben an Bord auf seinem Skizzenblock fest. Später machte er diese Leidenschaft zum Beruf: Er wurde einer der großen Marinemaler des Wilhelminischen Kaiserreichs. Dieser Bild-Text-Band zeigt einen Querschnitt durch sein beinahe impressionistisch anmutendes Werk: Bilder von Fracht- und Passagierschiffen, maritime Szenerien in Häfen und Fjorden, Küstenlandschaften...* Mit Quellen- und Literaturverzeichnis und historischen Fotos. 159p. zahlreiche meist farbige Abb. Geb.omsl.
taal: Deutsch
€ 68,00
Huitema , 25 Jaar Stamboek (Rond- en Platbodems), (35966)
T. Huitema - 25 Jaar Stamboek. Een idee verwezenlijkt. SSRP 1977, 137-168p., 33 foto's. Losbladig. Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 12,50
Jorissen, Een Zuid-Hollandse tjalk als jacht, (35968)
F. Jorissen - Een Zuid-Hollandse tjalk als jacht. SSRP 1977, 385-400p., 20 foto's, Lijnenplan etc. Losbladig. Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 12,50
Knittel John, In de schaduw van het geluk, (30634)
1ste druk zj
omslag: linnen uitgever: De Gulden Ster Amsterdam
€ 10,00
Krarup Nielsen A, Leven en avonturen van een Oostinjevaarder op Bali, (33894)
A. Krarup Nielsen - Leven en avonturen van een Oostinjevaarder op Bali. Amsterdam 1928. 233p. vele pags met platen, foto´s, kaart. Hardcover. versierde band met stofomsl. Mooi exemplaar! Fine copy
taal: Nederlands uitgever: Querido
€ 34,95
MEER S vd, Schatkamer., Maritieme opstellen (33209)
S. de Meer cs (red.) - Schatkamer. Veertien opstellen over maritiem-historische onderwerpen aangeboden aan Leo Akveld bij zijn afscheid van het Maritiem Museum. Inhoud: Een levensschets – Antieke scheepvaart in het stripverhaal – De symboliek van scheepsnamen – Dutch Precursors of Whaleman's Scrimshaw – Lieve Verschuier, een Rotterdams scheepsbeeldhouwer/schilder – De navigatieboekn van Lastman – Batavia – Marine Art – Buizen, Tjalken, Kotters en Zeeboten – Souvenirs uit China – Scheepsmetaforen etc. Franeker 2002. 222p. vele ill. Softcover. Nieuw maar met kras op omslag.
taal: Nederlands
€ 19,50
Paymans , Vaarwegen voor supertankers, (35958)
P.J. Paymans & F.G.J. Witt - Vaarwegen voor supertankers. Art. in Natuur en Techniek 1977, 292-307p., 10 foto's, kaartje en enkele figuren.
taal: Nederlands
€ 4,00
Philip McCutchan, Konvooi Noord, (35576)
Philip McCutchan - Konvooi Noord Een spannend verhaal over het koopvaardijschip 'Ardara' in een konvooi dat via IJsland tijdens een grimmige winter naar de Noorse Noordkaap en de bitterkoude zee van het noorden van Rusland vaart..... Baarn 1991, 200p., Softcover
taal: Nederlands
€ 7,95
Sigmond J.P. cs, Nederlanders ontdekken Australië, Scheepsarcheologische vondsten op het Zuidland (35551)
J.P. Sigmond & H. Zuiderbaan - Nederlanders ontdekken Australië. Scheepsarcheologische vondsten op het Zuidland. Beschrijving van de hier toch tamelijk onbekende geschiedenis van de Hollandse scheepvaart naar en langs Australië in de zeventiende eeuw. Het boek is verdeeld in een aantal kleine hoofdstukken die elk op een afzonderlijke tocht, een schip of een schipper-ontdekkings-reiziger ingaan. Zo komen o.a. Brouwer, Tasman en Roggeveen uitgebreid ter sprake. Uitgebreid aandacht krijgen tevens de beroemde scheepswrakken die gedurende de jaren zestig op de bodem van de zee zijn gelokaliseerd en geëxploreerd. Een aantrekkelijk en interessant boek, goed geschreven, mooi en sterk uitgevoerd. Vooral boeiend zijn de beschrijvingen van de 'schatten' die de oude VOC-schepen hebben prijsgegeven. (Biblion recensie, Drs. D.A.P. van Duuren.) Bussum 1976, 172p., vele foto's, prenten, tekeningen en kaartjes. Hardcover d.j. Mooie staat.
taal: Nederlands
€ 14,95
Slooten, De Friese boeier Constanter 1877-1977, (35964)
H.G. van Slooten - De Friese boeier Constanter 1877-1977. SSRP 1977, 47-82p., 28 foto's en ill., Lijn-, Constructie- en Zeiltekening. Losbladig. Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 14,00
Slooten, Constanter semper constans , De boeier Constanter (35965)
H.G. van Slooten - Constanter semper constans De Constanter is in 1877 gebouwd door Eeltje Holtrop van der Zee (1823 – 1901) in Joure, de beroemdste bouwer van ronde jachten. De Constanter is de oudste nog bestaande boeier, die op de Jouster werf van stapel liep. SSRP 1977, 95-101p., 5 foto's. Losbladig. Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 5,00
Spruit R, Jan Pieterszoon Coen, VOC V.O.C. (36017)
R. Spruit - Jan Pieterszoon Coen: dagen en daden in dienst van de V.O.C. Artikel in West-Friesland Oud & Nieuw 1987. 148-153p., foto's etc. (en andere artikelen) Softcover.
€ 12,00
Stel E, Raasdonders en Bramstaglopers, (35887)
Evert Stel - Raasdonders en Bramstaglopers. Op het wad of in de stad, van Delfzijl tot Denemarken en verder. 'Raasdonders en Bramstaglopers' is een heerlijk vlot boek over leven op en met het water. Inclusief de spannende vaaravonturen en de hilarische anekdotes is dit boek heerlijk leesvoer voor een ieder die van het water houdt. Mensenmens Evert Stel geeft ons na 'Bootjesgroei' en zijn biografie 'Wel Varend Ondernemer' wederom een prachtig stukje ‘Oud-Hollands’ watermeesterschap! Daarbij is Raasdonders en Bramstaglopers prachtig geïllustreerd door Jan Braamhorst. Emmen 2011 1e dr., 260p., softcover. In nieuwstaat.
€ 10,00
Stichting Behoud Hoogaars, Consent, (24966)
Stichting Behoud Hoogaars, Consent. Stichtingsuitgave 'Consent over de oude Zeeuwse zeilvaart'. Aanwezig 1995 t/m 2002. Ieder uitgave bevat mooie (oude-) foto's, verhalen etc. Softcover. Per uitgave € 4,00
taal: Nederlands
€ 4,00
Vermeer , Beschrijving van de tjotter Albert en Nelly, (35967)
J. Vermeer - Beschrijving van de tjotter 'Albert en Nelly.' SSRP 1977, 30-40p., 7 foto's, Lijnen-, Zeilplan etc. Losbladig. (pagina 30 in kopie) Nieuwstaat.
taal: Nederlands
€ 7,50
Visschedijk R cs (red.), 100 Jaar Bootdienst Enkhuizen - Stavoren., (23260)
R. Visschedijk - 100 Jaar Bootdienst Enkhuizen - Stavoren. Expositie 15 juli - 20 oktober 1986 Zuiderzeemuseum. Enkhuizen 1986. 32p., 47 foto's/tek., Softcover.
taal: Nederlands
€ 14,95
Weissenborn Dr. phil, Von Einbaum bis zum Ozean-Riesen, Plaatjes-album (35857)
Dr. Phil. Weissenborn - Von Einbaum bis zum Ozean-Riesen. Plaatjes-album. Uitgave Vogelsang Tabaken und Dieterle Stumpen (1932) 30p., 72 ingeplakte plaatjes in kleur. Oblong. Scheurtje achterpagina omslag verder opmerkelijk fris exemplaar.
taal: Deutsch
€ 49,95
Zobeltitz, Werner Holten der Seemann, (36047)
Hans-Caspar von Zobelitz - Werner Holten der Seemann. Was vier junge Deutsche 1914-1918 erlebten – Die "Quadriga" im Weltkrieg. Stuttgart 1927. 232 S., 48 Bildern. Hardcover. Goede staat.
taal: Deutsch
€ 22,00

Terug naar boven